24 Ocak 2014 Cuma

Harlan Coben | Asla Vazgeçme ★★★★

Harlan Coben'e sardığım ve üst üste okumamak için araya başka yazarlar kattığım günlerdeyiz. Bir yazara tabiri caizse takıp kendi zevkim yüzünden sizi bunaltmak hiç içimden gelmediği için evde bekleyen 7 Harlan Coben kitabına ağzımdan sular akarak bakıyorum.

Şu ana kadar üç kitabını okuduğum Harlan Coben'in tarzına bayılıyorum. Hızlı, akıcı, yormayan, kafa karıştırmayan bir tarzı var ama, sanırım, en çok ana hikayeyi destekleyen yan hikayelerinin gücüne hayranım. Kitabın kurgusunu öyle can alıcı yan hikayelerle besliyor ki kimi zaman kendimi ana olay örgüsünü değil de "küçük" olayı merakla okurken buluyorum. Polisiye yazarları genellikle ana kurguyu, ana karakterlerin geçmişindeki olaylara ya da özel hayatlarına atıfta bulunarak destekler. Ve bence bu, gerçekten çok ince bir çizgi. Durağan olaylarla desteklenen hikayeler kitabı sıkıcı bir hale getirirken heyecanlı ve kimi zaman ana kurgudan daha heyecanlı akıp giden yan hikayeler kitabı bir girdaba dönüştürüyor. İşte... Harlan Coben bunu çok iyi beceriyor.

Asla Vazgeçme, benim için güzel bir polisiye/macera iken aslında 10-15 yaş aralığında çocuğu olan aileler için tam bir gerilim romanı. Kitap, Tia ve Mike'ın Adam isimlerindeki oğulları etrafında dönüyor ve arkaplanda durmadan cinayetler işleniyor. Adam'ın kaybolmasıyla Mike ve Tia'nın çaresizliğini hissediyor ve kadınları acımasız bir şekilde öldüren katille yollarının nerede kesişeceğini merak ederken saatlerin nasıl geçtiğini unutuyorsunuz.

Kitapta benim için çok güzel bir sürpriz vardı. Orman'dan hatırlayacağınız Cope ve Muse bu kitaba da dahil oluyorlar. Muse'un ve ardından Cope'un adını gördüğüm zaman, yıllardır görmediğim ve çok sevdiğim bir dostumla karşılaşmış gibi oldum.

Daha fazla lafı uzatmayayım. Güzel bir haftasonu için Asla Vazgeçme'yi alıp sessiz ve güneş alan bir parka gidin. Bir termos da kahveniz olsun yanınızda. Kuş sesleri eşliğinde okuyun. Hava karardığında güzel bir yemeğin ardından pijamalarınızı giyip koltuğa kıvrılın ve elinizde Asla Vazgeçme olsun.

Canından can vermeler ve o canın ellerinden kayıp gidebileceğini gördükçe yaşanan çaresizlikler,
Amalth.

Harlan Coben'in diğer kitapları hakkındaki yazılarım için tık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails